ОТВОРЕНА ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА ДЕЛИЈСКИ ВИС
26. 03.2010.
Становници Делијског Виса у Градској општини Палилула, добили су комплетно опремљену здравствену станицу. У нововотвореној здравственој станици за одрасле, осим лекара опште праксе здравствене услуге пружаће и педијатар. Отворено је и одељење лабораторије, инфузиони центар, саветовалиште и апотека.

Нови концепт отварања амбуланти и здравствених станица у Нишу, према речима градоначелника Града Ниша мр Милоша Симоновића установљен је крајем 2008. године и одлично функционише. То потврђује и податак да је у веома кратком року отворено 5 амбуланти – истакао је  градоначелник, па грађани на једном месту могу да добију комплетну лекарску помоћ и то у близини својих домова. Симоновић је најавио отварање још три нове амбуланте-здравствене станице у насељима Ледена стена, Бранко Бјеговић и Брзи Брод, чиме ће бити заокружена мрежа амбуланти у нашем граду. Он је истакао да је Град показао како треба да се односи према основном здравству, чинећи све да лекарске услуге приближи онима којима су неопходне.

Према речима председника Градске општине Палилула проф.др Игора Новаковића, отварање здравствене станице на Делијском Вису представља добар пример како се врши децентрализација примарног здравства и уједно омогућава да се сваки део града равномерно развија. Посебно ми је драго што остварујемо прошлогодишње обећање дато грађанима насеља Делијски Вис. Средином следећег месеца отворићемо и здравствену станицу у насељу Ледена стена, тако да ће сваки део Палилуле добити основне садржаје који нису привилегаја само централног градског језгра. По Програму изградње за 2010.годину општини Палилула је опредељено 130 милиона динара и ја се надам-истакао је председник Новаковић, да ће ова средства бити реализована са највећим могућим процентом у циљу побољшања квалитета живота становника у нашој општини.

Директор Дома здравља Милан Манојловић нагласио је да се отварањем нових амбуланти и здравствених станица централни објекат Дома здравља знатно растеретио, а грађани добили квалитетнију услугу. Благоје Брадић, члан Градског већа подсетио је да у области примарног здравства има пуно изазова, посебно када је реч о селима на територији Ниша. Према његовим речима градска власт се труди да и становници 41 нишког села у којима не постоје амбуланте добију све здравствене услуге које има и градско становништво.

Прегледи у новоотвореној здравственој станици Делијски Вис могу се заказивати и путем телефона на број 018/ 274-444, док ће апотека радити радним даном од 7 до 15 часова.

Промоцији здравствене станице присуствовали су и Милан Ђурђевић, председник Скупштине, Бојан Илић, начелник Управе Градске општине Палилула и Бобан Микић, члан општинског Већа.